informacija gestų kalba INFORMACIJA LENGVAI SUPRANTAMA KALBA

DOFE APŽVALGA 2020-21 M.M.

Paskelbta: Ketvirtadienis, 02 rugsėjo 2021

Baigėsi antrieji DofE tarptautinių apdovanojimų programos įgyvendinimo metai. 2020 – 2021 m. m. programoje dalyvavo ir rimtą iššūkį sau metė 11 aštuntos klasės moksleivių: Arvilė Klovaitė, Vilmantas Bielskis, Benita Čirvinskaitė, Austėja Liutkutė, Simona Gurejeva, Karolis Čepas, Emilija Lunskytė, Lolita Tamutytė, Austėja Kareivaitė, Rugilė Kačinauskytė, Emilija Žardeckytė.
Visus mokslo metus mokiniai vykdė įvairias DofE programos veiklas, susijusias su aktyvia veikla, savanoryste ir asmeniniais įgūdžiais, bei pasiruošė ir sėkmingai baigė dviejų dienų turistinį žygį.
Dalyviai savo asmeninius įgūdžius lavino plėsdami vokiečių kalbos žinias, tobulindami šokio techniką bei dailės ir fotografijos gebėjimus, mokydamiesi gaminti įvairius konditerijos skanėstus, gilindami muzikavimo įgūdžius bei patys kurdami muziką, uoliai sportuodami krepšinio aikštelėje lavino tritaškių metimą.
Savanorišką veiklą aštuntokai vykdė labdaros ir paramos fonde „Maisto bankas" bei „Saulės" pradinėje ir savoje mokyklose, padėdami pradinių klasių ir dalykų mokytojoms, tvarkydami mokyklos teritoriją.
DofE dalyviai ugdė sveikos gyvensenos įgūdžius, gerino savijautą, užsiimdami aktyvia veikla. Mokiniai skaičiavo aktyvaus vaikščiojimo metu nueitus žingsnius, bėgiojo, važiavo dviračiu, atlikdami fizinius pratimus, siekė padaryti kuo daugiau atsispaudimų, pritūpimų ar „lentos" pratimą.
Ketvirtoji programos veikla – žygis. DofE žygio tikslas – išvesti jaunuolius iš komforto zonos ir suteikti galimybę plačiau pažinti aplinką, ugdyti pasitikėjimą savimi bei keliaujant kartu su grupe skatinti nuotykių ir atradimo jausmą. Šiais mokslo metais bandomasis ir kvalifikacinis žygiai buvo organizuoti Kurtuvėnų regioninio parko apylinkėse ir juos sėkmingai įveikė dvi DofE programos komandos.
Dėkojame „Romuvos" progimnazijos mokytojoms Rasai Čepulienei, Žanetai Mickevičienei, Violetai Budrienei, direktoriaus pavaduotojui ūkio reikalams Ovidijui Streckiui, „Saulės" pradinės mokyklos mokytojai Eraldai Piktūrnienei, kurie geranoriškai įsitraukė į tarptautinių apdovanojimų programą ir sutiko būti mokinių veiklų vertintojais.
Už atrastus savo gebėjimus ir stiprybes, už nuoseklų ir kryptingą užsibrėžtų tikslų siekimą ,,Romuvos" progimnazijos DofE dalyviams, kaip ir dar 242 Lietuvos jauniems žmonėms, rugpjūčio 23 - 24 d. Vilniaus universiteto botanikos sode vykusioje įspūdingoje DofE apdovanojimų ceremonijoje buvo įteikti bronzos lygio ženkleliai.
Džiugu, kad 2020 – 2021 m. m. DofE tarptautinių apdovanojimų programa ne tik padėjo tobulėti gausiam ją įgyvendinančių dalyvių būriui, bet visiems, prie jos prisidėjusiems, įrodė, jog duoti - dažnai reiškia GAUTI.

Thursday the 28th - Romuva.

Pagalbos su negalia iškvietimas