informacija gestų kalba INFORMACIJA LENGVAI SUPRANTAMA KALBA

NAUJIENOS IŠ ETWINNING PROJEKTO „ENGLISH MASTERS"

Paskelbta: Penktadienis, 28 sausio 2022

Šiais mokslo metais 11 mokinių komanda iš 6-8 klasių kartu su anglų kalbos mokytoja Lina yra įsijungę į tarptautinį eTwinning projektą „English Masters". Projekte aktyviai dalyvauja partnerės mokyklos iš Italijos, Slovakijos, Bulgarijos, Lenkijos, Čekijos, Rumunijos, Slovėnijos, Jordanijos.
Esame jau įpusėję savo projektą ir jau įgyvendinome daug įvairių, susiplanuotų veiklų. Pastaruoju metu vyko nuotoliniai mokytojų susitikimai projekto detalėms, planams, eigai aptarti. Romuviškiai mokiniai kūrė video ir nuotraukų pristatymus apie mokyklą: parodė, kaip atrodo mūsų kabinetai, aplinka, biblioteka, valgykla, kavinė, poilsio zonos, pakalbino keletą mokytojų, administracijos atstovų, kurie papasakojo apie mokyklos gyvenimą, savo patirtį dirbant joje. Taip pat parengėme vaizdinę medžiagą apie mūsų šalį ir Šiaulius. O susitikę virtualiai su mokinių komanda iš Italijos ir jų anglų kalbos mokytoja Sabrina Urbinati visa tai parodėme, pristatėme, papasakojome. Puikius pranešimus mūsų partneriams parengė Justė 8c, Smiltė 8d, o Lukas 8d–tikras video asas- suredagavo visų mokinių atsiųstą medžiagą ir parengė mokyklą pristatantį video. Italai net išsižiojo, kai pamatė mūsų nuotraukose apsnigtą mokyklą. Jų gimtąjame regione Italijoje -Pieve Vergonte, jo nebūna. Virtualaus susitikimo su italais metu ne tik susipažinome artimiau, sužinojome naujų faktų vieni apie kitus, bet ir smagiai pasitikrinome savo žinias kahoot viktorinoje. Romuviečius nustebino faktas, kad Italija savo šalies forma primena moterišką ilgaaulį batą, o italams tįso seilės išvydus mūsų cepelinų nuotraukas.
Įsimintinos akimirkos, šilti žodžiai, užsimezgusi bendrystė dar ilgai mus džiugins, o pamokose įgytos anglų kalbos žinios taikomos praktiškai dar labiau motyvuoja mokytis ir stengtis.
Anglų kalbos mokytoja Lina Kizlienė

Friday the 29th - Romuva.

Pagalbos su negalia iškvietimas