informacija gestų kalba INFORMACIJA LENGVAI SUPRANTAMA KALBA

PIRMOKAI TECHNINĖS KŪRYBOS CENTRE

Paskelbta: Ketvirtadienis, 09 vasario 2023

   Vasario 8 d. 1c kl. mokiniai vyko į Šiaulių techninės kūrybos centrą. Centro direktorius bei kiti darbuotojai pirmokėlius supažindino su centro veikla. Mokiniams teko atsakyti į darbuotojų klausimus, papasakoti apie tą dieną progimnazijoje atliktą veiklą, įgytas žinias, pasidalyti savo patirtimi. Įveikę pirmojo etapo užduotis, vaikai galėjo dalyvauti edukacinėje veikloje „Lašelių lenktynės“. 
   Edukatorė Živilė VDM 1c grupės mokinukams žaismingai pademonstravo vandens molekulę, pasiūlė pirmokėliams ją nusipiešti. Papasakojo apie vandens molekulių gebėjimą sukibti ir prilipti, paaiškino, kaip susidaro vandens lašelis. 
   Daugiausia emocijų vaikai patyrė, kai patys „treniravo“ vandens lašelius. Lenktyniavo kieno lašelis vingiuotu keliu greičiau pasieks finišą. Mokiniai aptarė, kaip ir kodėl lašelis pasikeitė lenktynių pabaigoje.
   Vėliau pirmokėliai skaičiavo, kiek vandens lašelių gali tilpti ant skirtingo dydžio monetų, diskutavo, kodėl gauti skirtingi lašelių skaičiai ant vienodo dydžio monetų. Atlikdami eksperimentą su muiluotu vandeniu, stebėjo, kaip pasikeitė lašelio forma. 
   Grįžę į klasę pirmokai apibendrino veiklą, dalijosi įspūdžiais, kaip sekėsi laikytis saugaus elgesio taisyklių gatvėje ir viešajame transporte, kaip pavyko autobuse savarankiškai atsiskaityti už kelionę. 
   Patyriminė veikla kitoje aplinkoje, keičianti tradicinę pamoką ir užsiėmimus, orientuota į STEAM krypties kompetencijų ugdymą, padeda mokiniams lengviau suprasti mokomąją medžiagą, žadina smalsumą, norą tyrinėti, atrasti.
Mokytojos G. Kančelskytė, D. Popovienė

Saturday the 20th - Romuva.

Pagalbos su negalia iškvietimas