informacija gestų kalba INFORMACIJA LENGVAI SUPRANTAMA KALBA

PRIEŠMOKYKLINUKAI ĮGYVENDINO ETWINNING PROJEKTĄ „ŽEIMOS ATRADIMAI SU STEAM“

Paskelbta: Penktadienis, 24 vasario 2023

   Besibaigiant žiemai priešmokyklinio ugdymo grupių (PUG-1, PUG-2, PUG-3) vaikai ir jų mokytojos Erika Steponaitienė, Asta Urbonė ir Viktorija Krivickaitė nori pasidžiaugti patyrimais, veiklų idėjomis, kurias pavyko įgyvendinti projekte „Žiemos atradimai su STEAM“. Projekto tikslas – populiarinti gamtos mokslus, inžineriją, menus, technologijas ir matematiką per patirtinį ugdymą organizuojant vaikų veiklas žiemos metu.
   Projekto uždaviniai – tyrinėjant, eksperimentuojant, pasitelkus jusles, mąstymą, vaizduotę pažinti vandens (vandens, sniego, ledo) būsenas, išsiaiškinti sniego savybes, susipažinti su žiemos šventėmis ir jų tradicijomis, atrasti naujus veiklos būdus ir formas žiemą.
  Kūrybiškai, aktyviai veikiant buvos siekiama nuosekliai ir sistemingai įgyvendinti STEAM idėjas kasdieninėje ugdymo(si) veikloje. Atliekant įvairias STEAM veiklas, ugdytiniai plėtė žinias apie mus supantį pasaulį, sudaryta galimybę mokytis bendradarbiaujant. Vykdant veiklas paremtas STEAM metodu, vaikai ugdėsi kalbinius, matematinius, pažintinius, loginio mąstymo, savireguliacijos, problemų sprendimo, kūrybiškumo bei bendravimo įgūdžius, atvertas kelias vaiko iniciatyvumui įgyvendinti savo sumanymus ir idėjas. Vaikai buvo kviečiami eksperimentuoti, tyrinėti ir vieną pasirinktą temą išanalizuoti skirtingų dalykų (gamtos mokslų, matematikos, inžinerijos, technologijų ir menų) kontekste. Vaikai dažniausiai dirbo grupėmis, taip galėdami komunikuoti, diskutuoti, bendrai ieškoti sprendimų. Projektas buvo vykdomas tiek klasės aplinkoje, tiek lauko erdvėse. Veiklų metu buvo skiriamas dėmesys kiekvienai STEAM akronimo raidei.
 Galutinis projekto produktas – sukurta elektroninė projekto veiklų knyga svetainėje bookcreator.com, kurioje bendradarbiaudamos ir kurdamos kartu nuotoliniu būdu, priešmokyklinio ugdymo mokytojos pateikė įgyvendintų veiklų pavyzdžių.
E. knygutės nuoroda:
https://read.bookcreator.com/1S7dxKwS1UXJZYx5djKQTKMCbBJ3/hn9iHUprTDGLuwjWv-3IaQ
PU mokytojos: Erika Steponaitienė, Viktorija Krivickaitė, Asta Urbonė

1

 

Friday the 19th - Romuva.

Pagalbos su negalia iškvietimas