informacija gestų kalba INFORMACIJA LENGVAI SUPRANTAMA KALBA

KOVO 11-OJI

Paskelbta: Penktadienis, 10 kovo 2023

Pilietiškumas Šiaulių „Romuvos“ progimnazijoje – ne tik skambūs žodžiai. Mokykla ugdo jaunąją kartą skiepydama tautiškumo, pilietiškumo principus. Noras perduoti jaunajai kartai pilietiškumą kaip vertybę nedingsta ir pasitinkant Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną – Kovo 11-ąją.

Šiai dienai paminėti kovo 10 d. progimnazijoje organizuota integruota pilietiškumo pamoka „Švenčiu Lietuvą“, kurioje skambėjo mokinių atliekami muzikiniai kūriniai. Renginyje buvo galima išklausyti ne tik progimnazijos direktorės sveikinimą, bet ir kraštietės LR Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės Nielsen bei Šiaulių miesto mero patarėjo Justino Švėgždos siunčiamus sveikinimus.

Visą savaitę iki integruotos pilietiškumo pamokos mokiniai buvo kviečiami įsitraukti į įvairias veiklas. Siekiant pasitikrinti savo žinias ir geriau pažinti vieną iš svarbiausių Lietuvos istorijos datų – Kovo 11-ąją, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, per istorijos pamokas mokiniai sprendė Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos parengtą virtualų uždavinyną „Istorijos seklys: Nepriklausomybės atkūrimo pėdsakais“.

Progimnazijos 5-8 klasių mokiniai buvo pakviesti įsitraukti į bendrą, visus vienijančią veiklą – kūrybines dirbtuves „Aš – Lietuvos dalis“. Jų metu mūsų trispalvės spalvomis dažė akmenėlius, kurie vėliau progimnazijos kieme buvo sudėlioti į Lietuvos vėliavą.

Džiaugiamės ir didžiuojamės mokiniais, gebančiais kurti, švęsti mūsų visų Laisvę !

Friday the 29th - Romuva.

Pagalbos su negalia iškvietimas