informacija gestų kalba INFORMACIJA LENGVAI SUPRANTAMA KALBA

NORDPLUS MAINŲ PROJEKTO “THINK GREEN - WORK STEAM“ VEIKLOS

Paskelbta: Trečiadienis, 19 balandžio 2023

Tarptautinis mainų projektas “Think GREEN – work STEAM“, kuris vykdomas nuo 2022-09-01 tarp Estijos Talino miesto Haabersti Vene Gumnaasium ir Šiaulių „Romuvos“ progimnazijos, artėja prie antrojo etapo, kurio su nekantrumu laukia mūsų progimnazijos mokiniai, dalyvaujantys projekte. Planuojamame antrame „Klasių mainų“ mobilume projekto dalyviai gegužės 14 - 19 d. lankysis Haabersti Vene gimnazijoje, Taline. Kartu su projekto partneriais dalyvaus bendrose ugdymosi veiklose bei apsigyvens projekto partnerių iš Estijos šeimose.

Pirmojo mobilumo metu 2022 metų lapkričio 6 - 11 d. projekto dalyviai iš Estijos lankėsi Šiaulių „Romuvos“ progimnazijoje. Tąkart mokiniai susipažino su įvairiais objektais Šiaulių ir Vilniaus miestuose, dalyvavo skirtingose edukacijose, pamokose bei veiklose, kurių metu įgavo naujų žinių ir patirties, kuri reikalinga suprasti, kas yra tvari aplinka.

Bendros mokomosios veiklos, projekto narių šiltas bendravimas vyksta viso projekto metu. Mokiniai gamino ir siuntė Kalėdinius sveikinimus savo draugams Estijoje, o grįžusių po žiemos atostogų laukė maloni staigmena - naujametiniai draugų iš Estijos sveikinimai. Vasario mėnesį buvo vykdomas bendras oro užterštumo tyrimas. Jo metu romuviečiai mokyklos teritorijoje ieškojo, apžiūrinėjo ir tyrė kerpes, kurias galima rasti aplinkoje. Mokiniams tai buvo labai įdomus išbandymas - jie susipažino su įvairiausiomis kerpių rūšimis, sužinojo, kad jų atsiradimą įtakoja oro užterštumas.

Kovo mėnesį, artėjant Tarptautinei Žemės dienai, projekto dalyviai kūrė animuotus plakatus „Saugokime žemę“, kurie buvo patalpinti virtualioje Padlet lentoje.

Daugiau informacijos apie projekto veiklas galima rasti projekto puslapyje: https://sites.google.com/view/worksteam/home

Informacinių technologijų mokytoja Rita Nemanienė

Saturday the 20th - Romuva.

Pagalbos su negalia iškvietimas