informacija gestų kalba INFORMACIJA LENGVAI SUPRANTAMA KALBA

1 MOBILUMO DIENA LIETUVOJE. NORDPLUS PROJEKTAS "THINK GREEN – WORK STEAM"

Paskelbta: Antradienis, 08 lapkričio 2022

2022 m. lapkričio 6d. vėlų vakarą sulaukėme projekto "Think GREEN – work STEAM" dalyvių iš Estijos. Susipažįstame vieni su kitais gyvai ir keliaujame ilsėtis.
2022 m. lapkričio 7 d. pirmoji mobilumo diena mūsų progimnazijoje. Projekto dalyviai susipažino su mokyklos direktore Stanislava Prazauskiene bei kitomis „Romuvos" progimnazijos administracijos atstovėmis.
Po to, apžiūrėjo mokyklą ir dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Pasaulis pro mikroskopą", kurį vedė mokytoja Sonata Puidokienė. Mokiniai užsiėmimo metu išmoko naudotis mikroskopu; pasikartotojo jaunojo mokslininko asmens savybes ir kibo į darbus: atliko net 4 praktinius darbus. Pirmojo darbo metu stebėjo svogūno dengiamojo audinio ląsteles, jas piešė ir lygino su namo siena. Antrojo praktinio darbo metu tyrinėjo, kas gyvena tvenkinio vandenyje. Daug įspūdžių sukėlė judantys mikroorganizmai. Trečiojo praktinio darbo metu stebėjo savo plauką ir padarė išvadą: pažeistas ar ne. Ketvirtasis praktinis darbas prašė stebėti augalo lapą ir nustatyti, kiek skirtingų rūšių ląstelių mato. Visi dirbo energingai ir su gera nuotaika išėjo į kitus užsiėmimus.
Išmokę dirbti su mikroskopu, projekto dalyviai iš Lietuvos ir Estijos kartu su mokytoja Rita Nemanienė ėmėsi kurti projekto logotipą. Informacinių technologijų ir internetinių įrankių pagalba, pasitelkę kūrybingumą ir žinias, kurias pristatė informacinių technologijų mokytoja, mokiniai sukūrė įdomius, unikalius logotipus.
Po sočių pietų mokiniai išvyko į Šiaulių inovatyvų baltų kultūros pažinimo centrą „Baltų kelias". Čia projekto dalyviai susipažino su baltų kultūros praeitimi ir dabarties raiškomis, pateiktą informaciją galėjo įsisavinti per pojūčius – klausą, uoslę, regėjimą ir lytėjimą.

Indrė Gailienė

Thursday the 28th - Romuva.

Pagalbos su negalia iškvietimas