informacija gestų kalba INFORMACIJA LENGVAI SUPRANTAMA KALBA

2 MOBILUMO DIENA LIETUVOJE. NORDPLUS PROJEKTAS "THINK GREEN – WORK STEAM"

Paskelbta: Trečiadienis, 09 lapkričio 2022

2022 m. lapkričio 8 dieną projekto dalyviai pradėjo nuo muzikos pamokos su mokytoja Simona Spranaityte. Mokiniai mokėsi groti muzikinėmis lazdomis. Kiekviena lazda turi kitokią spalvą ir raidę bei skleidžia skirtingą garsą. Iš pradžių stebėdami mokytojos veiksmus mokiniai bandė groti be muzikos, o vėliau kūrinį atliko su muzika. Pavyko puikiai.
Vėliau mokiniai mokėsi lietuvių liaudies ratelio-žaidimo ,,Graži mūsų šeimynėlė". Pirmiausia vyko repeticija, nes reikėjo išmokti šio ratelio-žaidimo tekstą lietuviškai bei atlikti tam tikrus veiksmus dainuojant. Parepetavę keletą kartų visi sustojo ratu ir puikiai atliko šią užduotį.
Po muzikos pamokos, mokiniai dalyvavo STEAM veikloje „Eksperimentuodami mokomės", kurią vedė mokytoja Genovaitė Stankevičienė.
Vėliau, projekto dalyviai kartu su projekto vykdytojomis Rita Nemaniene ir Indre Gailiene keliavo į Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešąją biblioteką, kurioje susipažino su įvairiomis (skaitmeninėmis, sensomotorinėmis, užsienio ir kt.) erdvėmis, pamatė kaip užsakytos knygos ar kiti leidiniai iš įvairiausių skyrių atkeliauja iki skaitytojo, sužinojo kokių papildomų, skaitmeninių, edukacinių veiklų galima nuveikti bibliotekoje.
Po pažinties su biblioteka, projekto dalyviai vaikščiojo po Šiaulių miesto centrą, atliko mokytojos Indrės Gailienės paruoštas interaktyvias ir praktines užduotis, kurios projekto dalyviams iš Estijos padėjo susipažinti, o projekto dalyviams iš Lietuvos sužinoti naujų faktų apie įžymiausias Šiaulių bulvaro vietas, skulptūras.
Grįžę po edukacijų mieste, mokiniai buvo suskirstyti į tris grupes ir ėmėsi kurti tvaraus miesto modelį iš antrinių žaliavų bei aplinkai draugiškus, išmaniuosius robotus iš lego detalių. Programavimo gudrybių, projekto dalyvius, mokė mokytoja Rita Nemanienė, o elektronikos ir technologijų žiniomis, reikalingomis kuriant miesto modelį, dalijosi mokytoja Asta Venskienė.
Galų gale, visus savo kūrinius mokiniai pademonstravo ir pristatė vieni kitiems. Visiems buvo smagu pasidžiaugti savo sugebėjimais sukurti draugiškus aplinkai modelius.
Indrė Gailienė

Tuesday the 16th - Romuva.

Pagalbos su negalia iškvietimas