informacija gestų kalba INFORMACIJA LENGVAI SUPRANTAMA KALBA

PROJEKTAS „SVEIKA GYVENSENA“ 1 KLASĖJE

Paskelbta: Antradienis, 30 gegužės 2023

1c klasės mokiniai per pamokas, neformaliose veiklose bei VDM grupės užsiėmimuose noriai aiškinasi sveikos gyvensenos principus. Pirmokėliai supranta, jog norint užaugti sveikiems, reikia ne tik laikytis asmens higienos, palaikyti švarą ir tvarką juos supančioje aplinkoje, aktyviai leisti laisvalaikį, kartu su tėveliais planuoti dienotvarkę ir jos laikytis, bet ir sveikai maitintis. Vaikai žino: norint, kad mityba būtų ne tik sveika, bet ir sveikatinanti, būtina laikytis sveikos mitybos taisyklių: valgyti maistingą, įvairų, dažniau augalinį nei gyvulinės kilmės maistą, vartoti liesą pieną, liesus pieno produktus (rūgpienį, kefyrą, jogurtą, varškę, sūrį), rinktis maisto produktus, turinčius mažai cukraus. Rečiau vartoti saldžius gėrimus, saldumynus ir kt.

Mokinukams buvo įdomu susipažinti su sveikos mitybos piramide ir atlikti praktines užduotis. Pirmokėliai sužinojo - sveikos mitybos piramidė yra sukurta tam, kad kiekvienas galėtų lengvai pasirinkti kasdieninius maisto produktus ir gautų visų reikiamų maistinių medžiagų. Piramidės pagrindas – vanduo, kurio vaikams reikėtų išgerti 3 - 4 stiklines per dieną. Toliau didžiąją piramidės dalį užima grūdinės kilmės produktai bei daržovės ir vaisiai. Mėsa, žuvis, kiaušiniai bei pieno produktai taip pat labai svarbūs sveikai mitybai. Piramidės viršūnėje pavaizduoti riebalai, saldumynai, rafinuotas cukrus, druska. Šių produktų reikėtų valgyti nedidelius kiekius ir rečiau.

Ypač daug teigiamų emocijų pirmokėliai patyrė patys ruošdami iš savo atsineštų produktų gimtadienio vaišes. Vaikai mokėsi ne tik tinkamai paruošti bei derinti atsineštus maisto produktus, bet galvojo, kaip įdomiau juos pateikti, sumaniau ir išradingiau serviruoti vaišių stalą, kartojo etiketo prie stalo taisykles.

Pirmokėliai suprato, kad sveikata priklauso ir nuo jų pačių elgesio bei įpročių: ją galima pagerinti arba net ir sužaloti. „Mūsų sveikata didžiąja dalimi yra mūsų pačių rankose“- kalbėjo mokinukai.

Friday the 26th - Romuva.

Pagalbos su negalia iškvietimas