Specialieji reikalavimai
1. Darbuotojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos specialiuosius reikalavimus:
1.1. žinoti maisto produktų pakrovimo, iškrovimo ir sandėliavimo reikalavimus;
1.2. pažinti darbo priemonių ir įrankių rūšis, jų saugojimo tvarką;
1.3. žinoti saugos ir sveikatos darbe, gaisrinės, elektros saugos reikalavimus;
1.4. žinoti atidarymo, maisto atliekų surinkimo bei laikymo taisykles;
1.5. žinoti plovimo priemones, plovimo mašinų sudarymo taisykles, jų laikymo reikalavimus;
1.6. žinoti naudojimosi virtuvės indais ir įrankiais, jų paskirtį, surinkimo, plovimo, džiovinimo taisykles;
1.7. būti pareigingam, darbščiam, tvarkingam.
Funkcijos
2. Šias pareigas einantis darbuotojas privalo vykdyti šias funkcijas:
2.1. atlieka pagalbinius darbus valgyklos patalpose;
2.2. rankiniu būdu neša, pakrauna, iškrauna maisto produktus;
2.3. plauna rankomis ir indaplove indus, įrankius;
2.4. pristatyto iš sandėlio į gamybines patalpas produktus, atidaro dėžes, maišus, nuneša tuščią tarą į sandėlį;
2.5. pripila puodus vandens ir pastato juos ant viryklės;
2.6. nuneša puodus su paruoštu maistu prie jų išdavimo vietos;
2.7. iš panaudotų indų pašalina maisto likučius, nuneša į plovyklą ir atneša švarius indus į gamybinę patalpą.;
2.8. plauna stalo įrankius ir virtuvės inventorių, naudojant plaunančias ir dezinfekuojančias medžiagas, paruošia specialius plaunančius skysčius;
2.9. Šluosto ir džiovina indus ir įrankius, pristato švarius indus prie patiekalų išdavimo vietos;
2.10. valo valgyklos stalus;
2.11. dėvi švarius ir tvarkingus specialiuosius rūbus;
2.12. laiku ir tinkamai vykdo valgyklos vedėjo (vyr. virėjo) teisėtus nurodymus ir kitus nenuolatinio pobūdžio pavedimus.