informacija gestų kalba INFORMACIJA LENGVAI SUPRANTAMA KALBA

ŠIAULIŲ „ROMUVOS“ PROGIMNAZIJOS DALYVAVIMAS RESPUBLIKINĖJE INICIATYVOJE „ŠOK Į TĖVŲ KLUMPES"

Paskelbta: Trečiadienis, 31 gegužės 2023

Gegužės 30 d. (antradienį) „Romuvos“ progimnazijos mokiniai „šoko į tėvų klumpes!“ Vieno iš mokinių Martyno mama priėmė mus į savo darbovietę, savo verslą, savo meno studiją ir tuo pačiu savo antrus namus. Všį „Provanso svajos“ įmonė gyvuojanti jau 5 metus. Čia mokiniai susipažino su verslininko, edukatoriaus ir menininko darbu, išgirdo patarimų, kaip suderinti savo pomėgius su darbu bei nuo ko pradėti, jei turi minčių apie savo verslą. Mokiniams buvo sudarytos sąlygos ne tik teoriškai išgirsti apie šį darbą, bet ir praktiškai pabūti menininku - mokiniai susikūrė sau knygų skirtukus, kuriuos prižadėjo panaudoti perskaitydami nors vieną knygą vasaros atostogų metu.

Dar viena profesinio veiklinimo išvyka buvo suorganizuota į VŠį Respublikinės Šiaulių ligoninės, Onkologijos klinikos Chemoterapijos ir Radioterapijos dienos stacionarą. Augusto tėtis, vyriausias medicinos fizikas, mokinius priėmė į savo darbo vietą, kur mokiniai iš arti galėjo apžiūrėti medicininę įrangą, sužinoti, kas tai apskritai per specialybė. Mokiniai galėjo klausti juos dominančių klausimų, pamatė, kaip vyksta darbas su tomografu ir kitais įrenginiais, kaip vyksta švitinimo procedūros žmonėms sergantiems vėžiniais susirgimais, paanalizavo gaunamus duomenis kompiuteryje. Tikrai ne betkas ir ne kasdien gali patekti į tokią erdvę mokymosi tikslais. Mokiniai suprato, kad mokykliniai sunkumai ne tokie ir dideli lyginant juos su profesinėmis atsakomybėmis. Nors dalis mokinių vykusių į šį vizitą dar net nesimoko fizikos, tačiau darbuotojai patikino, kad šioje profesijoje be šio mokslo – nė iš vietos, taigi tai puiki motyvacija tiems mokiniams, kuriuos sudomino ši sritis, kibti į šį mokslą nuo pat pirmų pamokų.

Kiek anksčiau jau buvome Emos ir Jokūbo mamos darbo vietoje UAB „Diab“ įmonėje, kur 3 mokinės turėjo galimybę iš arčiau pažinti vadovo profesiją ir įmonę, kurioje kuriami ir gaminami putoplasto medžiagas kompostinėms struktūroms.

Karjeros specialistė Violeta Biliūnienė

Friday the 26th - Romuva.

Pagalbos su negalia iškvietimas