informacija gestų kalba INFORMACIJA LENGVAI SUPRANTAMA KALBA

KARJEROS DIENA ŠIAULIŲ „ROMUVOS“ PROGIMNAZIJOJE

Paskelbta: Ketvirtadienis, 23 lapkričio 2023

Lapkričio 23 d. mokykloje vyko renginiai skirti karjeros dienai. Pirmojo aukšto televizoriuje buvo galima matyti mokinių piešinius tema – „Aš ir mano svajonių profesija“.

1 - 4 kl. mokiniai ilgųjų pertraukų metu jungėsi ir dalyvavo viktorinoje „Karjeros link“, kurios metu atsakinėjo į klausimus apie profesijas, tam tikrų profesijų darbo įrankius bei darbo vietas.

Vyresnių 5 - 8 kl. mokiniai turėjo galimybę susipažinti su įmonių UAB „Busturas“, UAB „Cherry servers“ bei Šiaulių Technologijų mokymo centro veikla bei iš arčiau susipažinti su vairuotojo profesija, programuotojo ir IT specialisto bei masažuotojo profesijomis.

Mokiniai suprato, kad UAB „Busturas“ įmonėje dirba ne tik vairuotojai, kaip manė iki šiol, bet yra ir labai daug kitų darbuotojų dirbančių administracijoje, todėl norintys įsidarbinti į šią įmonę gali rinktis ne tik vairuotojo profesiją.

UAB „Cherry servers“ atstovas mokinius supažino su debesijos paslaugomis, praktiškai parodė, kaip atrodo serveriai, atsakinėjo į mokinių klausimus apie tai, ką labiausiai reikėtų mokytis, nuo kokių programavimo kalbų geriausia pradėti mokytis programuoti, ko reikėtų norint įsidarbinti į šią įmonę ir turbūt suprato, kad tai, ko mokosi jau dabar mokykloje jiems bus labai svarbu ir ateityje dirbant tiek šioje įmonėje, tiek ir kituose.

ŠTMC karjeros specialistė mokiniams pristatė profesinės mokyklos skyrius ir mokymosi galimybes, na o ŠTMC masažo specialybės mokytojas ir masažuotojas pristatė mokiniams masažuotojo profesiją bei praktiškai pademonstravo masažuotojų naudojamus įrankius.

Karjeros specialistė Violeta Biliūnienė

Monday the 29th - Romuva.

Pagalbos su negalia iškvietimas