informacija gestų kalba INFORMACIJA LENGVAI SUPRANTAMA KALBA

TARPTAUTINĖ UŽSIENIO KALBŲ IR KITŲ DALYKŲ MOKYTOJŲ KONFERENCIJA „SĖKMINGAS UŽSIENIO KALBŲ IR KITŲ DALYKŲ MOKYMAS(IS) GEROJE MOKYKLOJE: KOMPETENCIJOS, ĮTRAUKTIS, INTEGRACIJA IR INOVACIJOS“

Paskelbta: Pirmadienis, 19 vasario 2024

Vasaris kupinas įvykių, švenčių, rūpesčių, bet tradiciškai Šiaulių „Romuvos“ progimnazija bendradarbiaujant su Šiaulių m. savivaldybės švietimo centru kviečia užsienio kalbų ir kitų dalykų mokytojus į tarptautinę užsienio kalbų ir kitų dalykų mokytojų nuotolinę metodinę praktinę konferenciją „Sėkmingas užsienio kalbų ir kitų dalykų mokymas(is) geroje mokykloje: kompetencijos, įtrauktis, integracija ir inovacijos“. Konferencijos tikslas: skatinti inovatyvaus, įtraukaus, kompetencijomis grįsto užsienio kalbų ir kitų dalykų integralaus mokymo(si) gerosios patirties idėjų sklaidą.
Konferencija įvyko 2024 m. vasario 19 d. Zoom aplinkoje. Kasmet augantis dalyvių skaičius įrodo šio renginio aktualumą ir reikalingumą. Šiais metais konferencijoje dalyvavo virš 350 pedagogų iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių, skirtingų Europos šalių ir Turkijos. Pranešimus skaitė 63 pranešėjai iš Lenkijos, Kroatijos, Latvijos, Estijos, Turkijos ir Lietuvos. Pranešimus pedagogai skaitė lietuvių, anglų ir latvių kalbomis.
Tradicinį sveikinimo žodį konferencijos dalyviams tarė „Romuvos“ progimnazijos direktorė Stanislava Prazauskienė. Ji sakė, koks svarbus yra kalbų mokymas ir mokymasis ugdymo įstaigose. Sėkmingas kalbų mokymasis užtikrina Europos gyventojams galimybę laisvai judėti, dirbti ir mokytis visoje Europoje, akcentavo, kaip visiems labai svarbu užtikrinti, kad kalbos trūkumai netaptų kliūtimi mokiniams dalyvauti projektinėje užsienio šalių veikloje. Palinkėjo kiekvienam konferencijos dalyviui ne tik pasidalyti savo įžvalgomis iš profesinės patirties, bet ir pasisemti kuo daugiau darbui tinkančių gerų idėjų.
Pranešėjai dalinosi gerąja patirtimi: inovatyviais darbo metodais, kurie skatina mokinio, besimokančio užsienio kalbų, kūrybiškumą, pateikė savo ir mokinių sėkmės istorijas, įdomius tarpdalykinio integravimo pavyzdžius, pristatė vykdomų projektų veiklas, tarptautinio bendradarbiavimo rezultatus.
Pranešimų tematika kaip visada buvo įvairi ir aktuali. Mokytojai noriai dalinosi įvairiais skaitmeniniais įrankiais, kuriuos naudoja savo darbe, dalinosi patarimais, kaip organizuoti mokinių pasiekimų patikrinimą, įžvalgomis, kaip kurti įdomias ir įsimintinas pamokas, daugelis dalinosi savo patirtimi, kaip naudojasi dirbtino intelekto galimybėmis savo darbe.
Dalyviai pažymėjo sklandų komandos darbą, komentavo kolegų pasisakymus ir dėkojo už puikias idėjas ir įžvalgas. Smagu, kad renginys yra laukiamas, klausytojai pažymėjo, kad gavo daug naudingos medžiagos, nuorodų, išklausė daug įdomių ir motyvuojančių pranešimų. Gausus pranešėjų skaičius įrodo konferencijos populiarumą, reikalingumą ir aktualumą.
Šiaulių „Romuvos“ progimnazijos komanda ir Šiaulių m. savivaldybės švietimo centro atstovai džiaugiasi, kad darbas atliepė mokytojų lūkesčius. Palinkėjo naujų patirčių, įspūdingų atradimų, įdomių veiklų ir sėkmės istorijų, kuriomis pasidalins sekančioje konferencijoje po metų.

Informaciją parengė mokytojos Neli Manko ir Živilė Rupšienė

Saturday the 27th - Romuva.

Pagalbos su negalia iškvietimas