informacija gestų kalba INFORMACIJA LENGVAI SUPRANTAMA KALBA

AIDI KOVO11-AJAI SKIRTI RENGINIAI

Paskelbta: Penktadienis, 15 kovo 2024

Kovo 14 dieną šiaulių „Romuvos“ progimnazijos PUG-1 ugdytiniai kartu su Šiaulių lopšelio-darželio „Drugelis“ priešmokyklinukais jungėsi į respublikinį interaktyvų rytmetį Kovo 11-ajai paminėti „Kaip pažinti Lietuvą“. Rytmetį vaikai pradėjo Lietuvos tautiškos giesmės giedojimu. Šiaulių „Romuvos“ progimnazijos vaikai prisistatė šūkiu ir deklamuodami K. Ivinskio eilėraštį „Vilnius“. Po šaunių prisistatymų atsakinėjome į vieni kitų pateiktus klausimus:
• Kaip vadinasi miestas, kuris pasaulyje žinomas, turintis kryžių kalną?
• Kas yra dabartinis lietuvos respublikos prezidentas?
• Kokie yra 3 pagrindiniai lietuvos simboliai?

Iš draugų komandos sulaukėme klausimų apie nacionalinį medį, augalą ir kas yra nacionalinis Lietuvos paukštis. Abi komandos teisingai atsakinėjo į visus klausimus. Taip pat rytmečio metu ugdytinių laukė kūrybinė užduotis - iššūkis „Laisvės bokštai“. Vaikai turėjo sukurti, pastatyti laisvės bokštą iš pasirinktų medžiagų ir priemonių bei išmatuoti stovintčio bokšto aukštį. Na, o išmatavus ir palyginus, buvo renkamas aukščiausiais Laisvės bokštas. Praktinę užduotį vaikai atliko labai kūrybiškai. Buvo sukurti ir pastatyti 4 laisvės bokštai, kurių aukštis svyravo nuo 25 cm iki 188 cm. Visi laisvės bokštai papuošti pagrindiniu valstybės simboliu – trispale, kuri pleveno. Rytmetyje netrūko ir STEAM elementų veiklos. Abi komandos turėjo pripūsti trispalvius balionus nenaudodami oro ar pūtimo pompos. Su šiuo iššūkiu puikiai susidorojome pasitelkdami į pagalbą actą ir sodą. Pripūtus balionus dar įvykdėme vieną eksperimentą „Baliono pervėrimas išmeliu“.

Vaikams labai patiko šis rytmetys. Labai džiaugėsi galėdami susipažinti pabendrauti nuotoliniu būdu bei pasidalinti žiniomis apie tėvynę – Lietuvą. Labai aktyviai atsakinėjo į klausimus, džiaugėsi teisingais atsakymais. Šis rytmetys suteikė daug džiugių emocijų visiems dalyviams. Vaikai ugdė ir gilino šias kompetencijas: pažinimo, komunikavimo, socialinę, emocinę ir sveikos gyvensenos, skaitmeninę ir kūrybiškumo. Džaigiamės tokiu šauniu bendradarbiavimu su draugais iš lopšelio darželio „Drugelis“.

Priešmokyklinio ugdymo mokytoja Asta Urbonė

Saturday the 11th - Romuva.

Pagalbos su negalia iškvietimas