informacija gestų kalba INFORMACIJA LENGVAI SUPRANTAMA KALBA

KŪRYBINĖS DIRBTUVĖS „VERBŲ SEKMADIENĮ PASITINKANT“

Paskelbta: Ketvirtadienis, 21 kovo 2024

Artėjant šv. Velykoms - gražiausiai pavasario šventei - mūsų mokyklos mokytojai kartu su Šiaulių miesto savivaldybės švietimo centru sukvietė 6 - 7 klasių mokinius iš Šiaulių miesto bendrojo ugdymo mokyklų į kūrybines dirbtuves „Verbų sekmadienį pasitinkant“. Renginyje dalyvavo Šiaulių Dainų, „Sandoros“, Gytarių, Rėkyvos, Vinco Kudirkos, Salduvės, Šiaulių r. Ginkūnų Sofijos ir Vladimiro Zubovų progimnazijų, Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos mokiniai ir mokytojai.

Susirinkusius dalyvius pasveikino muzikos studijos „Vivo“ dainininkės (mokyt. Sigutė Laugalė), mokyklos direktorė Stanislava Prazauskienė. Tikybos mokytoja Violeta Dališanskienė kartu su aštuntoku Domantu pristatė Verbų sekmadienio prasmę ir pakvietė gaminti Verbų sekmadienio simbolį - verbas. Darbas virte virė atskirose kūrybinėse dirbtuvėlėse: vieni verbų tematika kūrė atvirukus (mokyt. Gražina Tamutienė), kiti darė jas iš popieriaus (mokyt. Jolanta Buzienė), dar kiti, panaudodami gamtoje rastas medžiagas, plušo prie Vilniaus kraštui būdingų puošnių verbų (mokyt. Marija Alūzienė). Labai gražios buvo iš karpinių sukurtos verbos, virtusios puošniais knygų skirtukais (mokyt. Asta Venskienė). Savito grožio buvo ir 3D sukurti skirtukai su verbų paveikslais (mokyt. Rita Nemanienė). Mokiniai gilinosi ir į kitų šalių tradicijas, švenčiant Verbų sekmadienį (mokyt. Violeta Višniauskienė).

Organizuotose tikybos, etikos, technologijų, dailės, etnokultūros ir IT dirbtuvėse mokiniai lavino vaizduotę, ugdė kūrybiškumą, gebėjimą derinti įvairias gamybos technikas. Mokyklos mokiniai ir čia apsilankę svečiai išvyko puikiai pasiruošę Verbų sekmadieniui.

Mokytoja Violeta Dališanskienė

Monday the 29th - Romuva.

Pagalbos su negalia iškvietimas