informacija gestų kalba INFORMACIJA LENGVAI SUPRANTAMA KALBA

METŲ KNYGOS RINKIMAI 2016

Paskelbta: Penktadienis, 23 gruodžio 2016

Šį spalį, kaip ir kasmet nuo 2005 metų, Lietuvoje rengiama akcija „Metų knygos rinkimai“ vėl kviečia skaitytojus rinkti labiausiai patikusias lietuvių autorių knygas. Jau dvyliktą kartą vykstančiais knygų rinkimais siekiama skatinti Lietuvos gyventojus domėtis šiuolaikine lietuvių literatūra bei pristatyti geriausius praeitais metais išleistus kūrinius trijose - vaikų, paauglių ir suaugusiųjų - knygų kategorijose. Šios akcijos tikslas – populiarinti skaitymą kaip prasmingą, patrauklų, lavinantį užsiėmimą.

Siekdama ugdyti skaitantį žmogų, skatinti skaitymo motyvaciją mūsų mokykla jau ne pirmi metai dalyvauja šioje akcijoje. Progimnazijos direktorės dėka, šiemet ir vėl įsigijome ekspertų komisijos atrinktas Metų knygas. Lietuvių kalbos mokytoja I. Samulionienė ir bibliotekininkė A. Norvilienė supažindino 8 klasių mokines su įsigytomis knygomis, paskatino jas perskaityti bei pristatyti progimnazijos mokiniams. Pasitelkusios savo išmone ir informacinėmis technologijomis merginos lietuvių kalbos pamokų bei klasių valandėlių metu supažindino daugelį mokinių su Metų knygomis.

Gruodžio 19 dieną mokiniai rinkosi į popietę „Valanda su knyga“, kurios metu bibliotekininkė pristatė Lietuvoje rengiamą akciją „Metų knygos rinkimai“. 8 klasių mokinės supažindino dalyvius su vaikų kategorijos atrinktomis knygomis. Mokiniai labiausiai žavėjosi G. Morkūno knyga „Traškančios žvaigždės“ viršeliu, visi norėjo jį paliesti. Dauguma minėjo, kad būtinai perskaitys knygas J. Baltrukonytė „Filmukai“ bei A. Jurašius „Akmenukų pasakos“. Lietuvių kalbos mokytoja I. Samulionienė apžvelgė suaugusiųjų Metų knygas. Mokytoja, pristatydama D. Gintalo poezijos knygą „Adatos“, palietė skaudžias temas – tai narkomanija, mirtis, paragino mokinius niekada nesiimti „adatos“. Aštuntokės supažindino popietės dalyvius su šiais metais išleistomis knygomis paaugliams, dauguma vyresniųjų klasių mokinių susižavėjo D. Opolskaitės knyga „Ir vienąkart, Riči“

Visiems buvo smagu „prisiliesti“ prie šių laikų literatūros, ne vienas popietės dalyvis žadėjo perskaityti bent kelias pristatytas knygas.

Tuesday the 14th - Romuva.

Pagalbos su negalia iškvietimas