informacija gestų kalba INFORMACIJA LENGVAI SUPRANTAMA KALBA

PIRMOKAI KINO TEATRE

Paskelbta: Ketvirtadienis, 01 birželio 2023

Saulėtą gegužės dieną 1c klasės pirmokėliai išsiruošė į kino teatrą “Forum Cinema“, esantį „Akropolio“ prekybos centre. Mokiniai nusprendė pažiūrėti animacinį filmą „Svajoklis Budis 3“ ir jį aptarti.

„2016 m. karjerą pradėjęs svajoklis Budis – rokenrolą mylintis šunelis - gitaristas – mėgaujasi pasauline šlove, tačiau nutaręs pailsėti, sugrįžo į savo gimtąjį kaimelį. Deja, kaip ir visų roko žvaigždžių, taip ir Budžio muzikos pasaulis taip lengvai nepaleis. Televizijoje startavus naujam muzikiniam projektui, Budžiui pasiūloma tapti šou teisėju ir globoti vieną iš konkurse dalyvaujančių grupių. Budžiui atitenka trijų merginų vokalinė popgrupė K-9“- skaitė pirmokėliai filmo anotacijoje. Mokinukai panoro sužinoti, kokių nuotykių patyrė filmo herojus Budis, kaip sekėsi jam įgyvendinti savo svajonę.

Šios išvykos metu vaikai tobulino skaitymo įgūdžius nagrinėdami dalykinį tekstą, esantį kino filmo biliete, ieškojo jame reikalingos informacijos, savarankiškai mokėsi orientuotis kino salėje, susirasti reikiamą sėdėjimo vietą, išsiaiškino, kad filmų seansai prasideda reklama ir kino anonsais, pasitikrino, ar moka tinkamai elgtis viešoje vietoje.

Aptardami išvykos metu įgytą patirtį, mokiniai savikritiškai vertino savo gebėjimus, planavo, kokius įgūdžius ir kaip reikėtų tobulinti, kad bendravimas ir bendradarbiavimas su draugais ir nepažįstamaisiais netradicinėse erdvėse teiktų malonumą, padėtų geriau suprasti kino meną, aptarė kino filmo pagrindinę mintį, svarstė, ko gali iš filmo pasimokyti, ką pritaikytų savo vaikiškame gyvenime.

Mokytojos G. Kančelskytė, D. Popovienė

Saturday the 27th - Romuva.

Pagalbos su negalia iškvietimas