Specialieji reikalavimai
1. Darbuotojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos specialiuosius reikalavimus:
1.1 turėti ne žemesnį kaip vidurinį išsilavinimą;
1.2. būti ne jaunesnis kaip 18 metų, nustatyta tvarka pasitikrinęs sveikatą, išklausęs įvadinį instruktavimą ir instruktavimą darbo vietoje;
1.3. turi žinoti ir išmanyti vaikų mitybą reglamentuojančius dokumentus;
1.4. turi žinoti ir išmanyti kavinės indų, inventoriaus pavadinimus ir paskirtį, jų surinkimo, plovimo, džiovinimo taisykles, saugos ir sveikatos darbe, priešgaisrinės saugos reikalavimus;
1.5. turi žinoti ir išmanyti bufetininko pareigybės aprašymą, progimnazijos darbo tvarkos taisykles;
1.6. turi žinoti ir išmanyti naudojimosi kasos aparatu, elektros prietaisais, kavinės įrengimais ir įrankiais instrukcijas.
Funkcijos
2. Šias pareigas einantis darbuotojas vykdo šias funkcijas:
2.1. tiesiogiai aptarnauja pirkėjus, rūpinasi savo skyriaus prekių asortimentu, užtikrina tvarką ir švarą savo darbo vietoje;
2.2. priima prekes ir jas paruošia pardavimui, patikrina kiekį, rūšį, kainą, įpakavimą ir ženklinimo teisingumą, apžiūri prekių išorę, galiojimo laiką, pritvirtina kainų etiketes. Apie prekes, neatitinkančias ženklinimo, informuoja administraciją;
2.3. nepriima prekių su besibaigiančiu galiojimo terminu, neleistinų parduoti mokiniams;
2.4. numato prekių kiekį tam tikram laikotarpiui;
2.5. išdėsto prekes lentynose ir vitrinose pagal prekių grupes, atsižvelgiant į prekių paklausą, laiku papildo naujomis prekėmis;
2.6. reklamuoja prekes, apipavidalina prekių vitrinas;
2.7. paruošia darbo vietą, patikrina inventoriaus ir įrankių tinkamumą, matavimo prietaisų tikslumą;
2.8. seka greitai gendančių prekių realizavimo terminus, atsako už užsakomas prekes;
2.9. aptarnauja pirkėjus, paskaičiuoja pirkinio vertę, atsiskaito su pirkėjais;
2.10. pastebėjus ar įtarus smurtą, prievartos, seksualinio išnaudojimo ar patyčių apraiškas, vadovaujasi progimnazijos direktoriaus patvirtintu švietimo pagalbos netinkamai besielgiantiems mokiniams teikimo tvarkos aprašu;
2.11. pinigų apskaitai naudoja kasos aparatą, tvarko kasos operacijų žurnalą ir vadovaujasi LR nustatytais teisiniais dokumentais reglamentuojančiais kasos aparatų naudojimą ir apskaitą;
2.12. dienos įplaukos registruojamos kasos knygoje, grynieji pinigai įnešami kasdien į kasą;
2.13. apskaitos centrui teikia maisto produktų suvartojimo žiniaraštį, prekinę apyskaitą, taros nurašymo žiniaraštį už savaitę, veda prekių apyskaitą už kiekvieną dieną, taiko kiekinę ir suminę apskaitą;
2.14. baigus darbą sutvarko darbo vietą;
2.15. paruošia prekes inventorizacijai;
2.16. periodiškai tikrinasi sveikatą, išklauso privalomos higienos kursus;
2.17. vykdo savikontrolės diegimo sistemą kavinėje;
2.18. mokinių atostogų metu vykdyti nenuolatinio pobūdžio pavedimus.