Specialieji reikalavimai
Kvalifikaciniai ir specialūs reikalavimai Valgyklos vedėjui (vyr. virėjui):
- turėti vidurinį ar specialųjį vidurinį išsilavinimą;
- mokėti rengti dokumentus pagal Dokumentų rengimo, tvarkymo ir apskaitos taisykles;
- gerai mokėti lietuvių kalbą;
- gebėti sklandžiai ir argumentuotai dėstyti mintis žodžiu ir raštu, mokėti valdyti, kaupti, sisteminti, apibendrinti informaciją, dirbti komandoje, bendrauti;
- žinoti valgyklai ir maitinimui keliamus reikalavimus, taisykles;
- išmanyti maisto produktų gamybai, technologijai keliamus reikalavimus;
- gerai išmanyti darbų ir priešgaisrinės saugos, higienos reikalavimus valgyklos darbui ir maisto gamybai užtikrinti;
- gebėti organizuoti pavaldžių darbuotojų darbą;
- mokėti naudotis interneto naršykle, elektroninio pašto programa, MS Office ir kitais progimnazijoje turto ir lėšų apskaitai naudojamais programiniais paketais, gebėti taikyti informacines technologijomis savo darbe;
- mokėti vesti maisto produktų kiekinę ir suminę apskaitą, patikėtų materialinių vertybių apskaitą ir nurašymus.
Funkcijos
Valgyklos vedėjo (vyr. virėjo) pareigos:
- paskirsto darbą valgyklos darbuotojams, kontroliuoja jų vykdymą, savalaikiškumą, leidžiamos produkcijos gamybą, žaliavų, maisto produktų, prieskonių taupų naudojimą, technologijos ir sanitarijos normų laikymąsi;
- užsako valgyklai maisto produktus ir prieskonius, atsako už jų kokybę, sudaro valgiaraščius;
- rūpinasi darbui reikalingais technologiniais įrenginiais, apsirūpina indais , įrankiais ir sanitarijos – higienos priemonėmis;
- nustatyta tvarka rengia ataskaitas ir laiku pristato į buhalteriją;
- kontroliuoja valgyklos darbuotojų darbo ir poilsio laiką;
- organizuoja šaldymo, kaitinimo, virimo, vėdinimo, daržovių ir mėsos apdorojimo bei kitų valgykloje esančių įrengimų saugią ir teisingą eksploataciją;
- kontroliuoja, kad visi valgyklos darbuotojai laikytųsi vidaus tvarkos taisyklių, sanitarijos taisyklių reikalavimų, darbų saugos, eksploatacinių (gamyklos gamintojos) instrukcijų reikalavimų;
- tikrina patalpų ir inventoriaus švarą;
- organizuoja instruktavimus nustatyta tvarka, darbuotojų periodinį sveikatos tikrinimą;
- rūpinasi valgyklos turto apsauga;
- paruošia technologines korteles ir kontroliuoja patiekalų ruošimą pagal jas, užtikrina nenuostolingą valgyklos darbą, nustato patiekalų kainas;
- pasibaigus valgyklos darbo laikui, išjungia nereikalingus elektros įrengimus, vandenį, užrakina valgyklos patalpas;
- renka už parduodamą produkciją grynus pinigus, juos nustatyta tvarka apskaito ir atsiskaito su buhalterija;
- veda nustatyta tvarka nemokamo maitinimo apskaitą ir atsiskaito su buhalterija.
- vertina valgyklos darbuotojų kvalifikaciją ir darbo kokybę;
- vykdyti kitus teisėtus Progimnazijos direktoriaus ir direktoriaus pavaduotojo ūkio reikalams su šiomis pareigomis susijusias užduotis ir pavedimus.