Valgyklos vedėjas (vyr. virėjas)

Specialieji reikalavimai

Kvalifikaciniai ir specialūs reikalavimai Valgyklos vedėjui (vyr. virėjui):

  1. turėti vidurinį ar specialųjį vidurinį išsilavinimą;
  2. mokėti rengti dokumentus pagal Dokumentų rengimo, tvarkymo ir apskaitos taisykles;
  3. gerai mokėti lietuvių kalbą;
  4. gebėti sklandžiai ir argumentuotai dėstyti  mintis žodžiu ir raštu, mokėti valdyti, kaupti, sisteminti, apibendrinti informaciją, dirbti komandoje, bendrauti;
  5. žinoti valgyklai ir maitinimui keliamus reikalavimus, taisykles;
  6. išmanyti maisto produktų gamybai, technologijai keliamus reikalavimus;
  7. gerai išmanyti darbų ir priešgaisrinės  saugos, higienos reikalavimus valgyklos darbui ir maisto gamybai užtikrinti;
  8. gebėti organizuoti pavaldžių darbuotojų darbą;
  9. mokėti naudotis interneto naršykle, elektroninio pašto programa, MS Office ir kitais progimnazijoje turto ir lėšų apskaitai naudojamais programiniais paketais, gebėti taikyti informacines technologijomis savo darbe;
  10. mokėti vesti maisto produktų kiekinę ir suminę apskaitą, patikėtų  materialinių vertybių apskaitą ir nurašymus.

Funkcijos

Valgyklos vedėjo (vyr. virėjo) pareigos:

  1. paskirsto darbą valgyklos darbuotojams, kontroliuoja jų vykdymą, savalaikiškumą, leidžiamos produkcijos gamybą, žaliavų, maisto produktų, prieskonių taupų naudojimą, technologijos ir sanitarijos normų laikymąsi;
  2. užsako valgyklai maisto produktus ir prieskonius, atsako už jų kokybę, sudaro valgiaraščius;
  3. rūpinasi darbui reikalingais technologiniais įrenginiais, apsirūpina indais , įrankiais ir sanitarijos – higienos priemonėmis;
  4. nustatyta tvarka rengia ataskaitas ir laiku pristato į buhalteriją;
  5. kontroliuoja valgyklos darbuotojų darbo ir poilsio laiką;
  6. organizuoja šaldymo, kaitinimo, virimo, vėdinimo, daržovių ir mėsos apdorojimo bei kitų valgykloje esančių įrengimų saugią ir teisingą eksploataciją;
  7. kontroliuoja, kad visi valgyklos darbuotojai laikytųsi vidaus tvarkos taisyklių, sanitarijos taisyklių reikalavimų, darbų saugos,  eksploatacinių (gamyklos gamintojos) instrukcijų reikalavimų;
  8. tikrina patalpų ir inventoriaus švarą;
  9. organizuoja instruktavimus nustatyta tvarka, darbuotojų periodinį sveikatos tikrinimą;
  10. rūpinasi valgyklos turto apsauga;
  11. paruošia technologines korteles ir kontroliuoja patiekalų ruošimą pagal jas, užtikrina nenuostolingą valgyklos darbą, nustato patiekalų kainas;
  12. pasibaigus valgyklos darbo laikui, išjungia nereikalingus elektros įrengimus, vandenį, užrakina valgyklos patalpas;
  13. renka už parduodamą produkciją grynus pinigus, juos nustatyta tvarka apskaito ir atsiskaito su buhalterija;
  14. veda nustatyta tvarka  nemokamo maitinimo apskaitą ir atsiskaito su buhalterija.
  15. vertina valgyklos darbuotojų kvalifikaciją ir darbo kokybę;
  16. vykdyti kitus teisėtus Progimnazijos direktoriaus ir direktoriaus pavaduotojo ūkio reikalams su šiomis pareigomis susijusias užduotis ir pavedimus.